VIDEO Poliţia a reţinut jefuitorii băncii comerciale din Durleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi indivizi care au jefuit sediul unei bănci comerciale din comuna Durleşti, Chişinău, de unde au sustras peste 300.000 de lei, au fost reţinuţi de către poliţie în aceeaşi zi, miercuri, 27 iulie.

Angajaţii Băncii Moldova Agroindbank au declarat poliţiştilor că atacatorii erau mascaţi cu cagule pe cap. Aceştia s-au apropiat de ghişeul casierului, l-au stropit cu benzină şi l-au ameninţat cu un pistol că îl va incendia dacă nu va deschide uşa. 

Casierul, în vârstă de 25 ani, le-a permis accesul celor doi jefuitori. Este vorba de doi tineri, cu vârsta de 19 ani şi respectiv 17 ani, din raionul Nisporeni.

Ei au luat din safeu circa 370.000 lei şi i-au pus într-un rucsac. Imediat au părăsit locul infracţiunii şi au fugit cu un automobil, model Honda Civic, care îi aştepta la ieşire. Abia după atac, casierul a reuşit să activeze butonul de alarmă. Poliţiei au reuşit să identifice la doar câteva ore presupuşii atacatori. 

La volanul automobilului se afla un tânăr în vârstă de 24 ani, originar dintr-un sat al raionului Străşeni. Asupra lui s-au depistat 5.000 lei sustraşi, care erau sigilaţi de către angajaţii băncii.

Ceilalţi doi se ascundeau la domiciliul unuia dintre ei, într-o localitate din raionul Cahul. Oamenii legii au găsit rucsacul cu banii furaţi, circa 370.000 lei, pistolul păstrat ilegal, cagulele, mănuşile dar şi hainele în care erau îmbrăcaţi în momentul atacului. 

Tinerii au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore. Ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 ani până la 10 ani.

Cazul este investigat de către Inspectoratul de Poliţie şi Procuratura sectorului Buiucani în contextul stabilirii tuturor circumstanţelor, precum şi eventualii complici în acest caz, informează politiacapitalei.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite