Veaceslav Platon va sta următoarele 30 de zile după gratii: Plahotniuc vrea să scape de responsabilitate pentru furtul miliardului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO captura video privesc.eu
FOTO captura video privesc.eu

Judecătoria Buiucani a decis joi, 1 septembrie, prelungirea mandatului de arest preventiv pe numele omului de afaceri Veaceslav Platon cu încă 30 de zile. Acesta nu a ezitat, însă, să declare pe holul judecătoriei că Vlad Plahotniuc se face vinovat de furtul miliardului din sistemul bancar.

„Aceasta nu este judecată, judecătorii sunt sub controlul lui Plahotniuc”, a afirmat Platon.

Unul dintre avocaţii lui Veaceslav Platon, Ana Ursachi, a declarat că esenţa învinuirii nu este cunoscută nimănui din apăratori, iar avocaţii nu au fost lăsaţi să citească materialele.

„Platon se declară nevinovat. El a făcut o declaraţie fermă numindu-l pe Plahotniuc principalul beneficiar al furtului miliardului”.

Ursachi a mai adăugat că Platon se află în condiţii fizice bune şi nu are de gând să se sinucidă.

„El înţelege că viaţa sa este în pericol, iar o eventuală mimare a unui atac de cord sau sinucidere ar putea interveni ca urmare a unei comenzi”, a conchis avocata.

Veaceslav Platon a fost extrădat în Republica Moldova pe 29 august, după ce a fost dat în urmărire naţională şi internaţională 25 iulie 2016. Tot în această zi a şi fost reţinut de ofiţerii Serviciului de Securitate din Ucraina şi procurori. 

El este învinuit în două dosare penale, spălare de bani şi delapidări de fonduri în proporţii deosebit de mari. Fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu peste 800.000.000 de lei. Instanţa de la Kiev a decis atunci că el va sta 40 de zile în arest, până pe 3 septembrie 2016, pentru a primi actele necesare de la Chişinău privind extrădarea acestuia.

La rândul său, Platon a afirmat că în spatele acestor acţiuni ar sta prim-vicepreşedintele PD, Vlad Plahotniuc. Platon se declară nevinovat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite