Valeriu Ostalep: Trebuie numite în funcţii persoane credibile pentru reglementarea transnistreană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO sputnik.md
FOTO sputnik.md

Până când nu va fi numit un funcţionar sau un politician cu credibilitate care îşi va asuma răspunderea şi va coordona soluţionarea conflictului transnistrean, nu va fi rezolvată problema de pe Nistru. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN

„Avem nevoie de un om pe care regiunea transnistreană să-l accepte, o persoană care să nu fie percepută drept duşman. Avem nevoie de un om care să se ocupe de reintegrare, dar nu de luptă”, a spus Valeriu Ostalep, expert în securitate.

În opinia lui, actualul vicepremier pentru reintegrare, Gheorghe Bălan, nu se bucură de autoritate în funcţia pe care o deţine. „Nu avem o problemă mai mare în ţară decât cea transnistreană”, a spus Valeriu Ostalep.

Politologul Vitalie Andrievschi a menţionat în cadrul aceleiaşi emisiuni că prin decizia Parlamentului trebuie să fie creat un comitet special pentru reintegrarea Republicii Moldova, să fie împuternicit cu responsabilităţi care să examineze şi să discute despre statutul regiunii transnistrene, să fie elaborată o foaie de parcurs a procesului de reintegrare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite