Un nou director la SA Franzeluţa, cel mai mare producător de pâine din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta este Victor Cojocaru, fost director general al întreprinderii în anul 2004 şi care va asigura interimatul.

Consiliului de Administraţie al combinatului de panificaţie Franzeluţa l-a eliberat, luni 4 iulie, pe Eugeniu Baleca din funcţia de director. Decizia a fost luată într-o şedinţă convocată de urgenţă, în cadrul căreia membrii Consiliului au acceptat cererea de demisie depusă de Baleca pe 30 iunie.
La şedinţă au participat şase din cei şapte membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii pe Acţiuni "Franzeluţa". A lipsit doar reprezentantul Ministerului Economiei, potrivit Publika TV.

Membrii Consiliului l-au numit director interimar pe Victor Cojocaru.
Preşedintele Consiliului de Administraţie, Ştefan Chitoroagă a declarat că Eugeniu Baleca s-a conformat deciziei şi a predat noului director ştampila şi cheile de la sediul întreprinderii. Chitoroagă a mai spus că la "Franzeluţa" a fost început un control financiar, care va fi urmat şi de un audit intern.
Noul director al celui mai mare producător de pâine din ţară a mai ocupat această funcţie în anul 2004, fiind demis abuziv şi cu acuzaţii de provocare a unor pagube întreprinderii. Victor Cojocaru a câştigat la CEDO procesul intentat autoriăţilor şi urma să fie repus în funcţie încă în anul 2008.
Anterior Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii a declarat că funcţia de director a fost propusă unuia din directorii de la Franzeluţa, dar acesta ar fi refuzat de teama de Eugieniu Baleca şi a forţelor ce stau în spatele acestuia.
Totodată Bumacob a promis că va fi organizat un concurs pentru funcţia de director la Franzeluţa.

Amintim că, două săptămâni în urmă Eugeniu Baleca a fost demis de Consiliu pe motiv că ar fi prejudiciat întreprinderea cu câteva milioane de lei. Baleca s-a adresat instanţei, care l-a repus în funcţie peste cţteva ore.

Conflictul de la Franzeluţa a stimulat presupunerile că ne putem aştepta la o scumpire a pâinii şi produselor de panificaţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite