Streleţ: Am semnat scrisoarea către FMI. Primele indicaţii ale premierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
valeriu strelet premier

Noul prim-ministru a convocat prima şedinţă a Guvernului Republicii Moldova. Acesta a declarat în debutul şedinţei că speră că împreună cu miniştrii vor forma o echipă. El a anunţat că a semnat şi o scrisoare către Fondul Monetar Internaţional.

„Vă anunţ că în conformitate cu programul de guvernare, astăzi, în cooperare cu MAEIE şi reprezentanţa FMI a fost formulată scrisoarea către FMI şi semnată de mine, cu solicitarea de a delega o misiune în R. Moldova pentru evaluarea unei posibilităţi de semnare a unui memorandum care să ne permită să normalizăm relaţiile cu toţi ceilalţi parteneri de dezvoltare”, a precizat premierul.

O prioritate pe termen scurt este reinstaurarea stabilităţii macro-financiare, a spus primul ministru. Printre priorităţi este şi continuarea reformei în justiţie, combaterea corupţiei. În domeniul energetic premierul a subliniat că rămâne de actualitate construirea infrastructuri de interconexiune cu România. Aceasta va permite Moldovei să nu fie dependentă de o singură sursă de aprovizionare cu gaze.

Valeriu Streleţ a mai spus că este necesar ca mai multe ministere şi alte autorităţi să pregătească o hotărâre de guvern pentru acordarea compensaţiilor păturilor social-vulnerabile de populaţie în legătură cu scumpirea gazelor şi a energiei electrice.

O altă prioritate menţionată de premier ţine de pregătirea instituţiilor de învăţământ pentru noul an de studii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite