Spitalele din Republica Moldova au suficiente medicamente pentru tratarea infecţiilor respiratorii acute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prezent, în Republica Moldova sunt înregistrate 311 cazuri de gripă, dintre care 271 de persoane sunt spitalizate. Premierul Pavel Filip a declarat că trebuiesc întreprinse măsuri urgente pentru a nu depăşi pragul pandemic de boli acute ale sistemului respirator înregistrat în ţară. În acelaşi timp, Ministerul Sănătăţii dă asigurări că spitalele au suficiente medicamente pentru tatarea infecţiilor respiratorii acute.

În cadrul unei şedinţe a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, participanţii au discutat despre situaţia epidemiologică din ţară. Premierul a declarat că trebuie întreprinse măsuri urgente. „Este de datoria Guvernului de a găsi resursele necesare pentru a face faţă provocărilor”, a spus Pavel Filip.

Potrivit viceministrului Sănătăţii, Aliona Serbulenco, la ora actuală, în ţară sunt înregistrate 311 cazuri de gripă, inclusiv 271 persoane sunt spitalizate. În acelaşi timp, viceministrul a menţionat că toate instituţiile medico-sanitare publice spitaliceşti sunt asigurate cu medicamentele necesare pentru tratamentul în cazul infecţiilor respiratorii acute.

Pe lângă aceasta, instituţiile preşcolare şi şcolare dispun de mijloace medicale de a verifica elevii în triaje, înainte de lecţii, sau de a le acorda ajutor medical la necesitate. Aliona Serbulenco a dat asigurări că pentru suplinirea rezervelor necesare cu preparate antigripale, Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale a desfăşurat licitaţia pentru două tipuri de preparate virale, iar în jur de 150.000 de persoane au fost vaccinate antigripal, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite