Restaurantele din Chişinău revin la regimul obişnuit de activitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
restaurant foto unsplash

Unităţile de alimentaţie publică din Chişinău vor activa începând de miercuri, 16 februarie, în regim obişnuit, conform programului de activitate notificat. Angajaţii şi clienţii localurilor vor fi obligaţi în continuare să deţină certificatul COVID-19 şi să respecte măsurile de control şi prevenire a infecţiei. Decizia a fost luată de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chişinău, transmite IPN.

Până pe 16 februarie, unităţile de alimentaţie publică şi-au organizat activitatea de deservire în intervalul orelor 07.00 – 22.00, iar după 22.00 s-a permis doar comercializarea produselor alimentare la pachet, precum şi livrarea la domiciliu, cu excluderea posibilităţii de consumare a acestora în incinta sau pe teritoriul unităţii.

Potrivit aceleiaşi decizii, Direcţia generală asistenţă medicală şi socială, în comun cu directorii spitalelor clinice municipale incluse în circuitul COVID, vor dispune sistarea graduală a secţiilor de tratament al pacienţilor cu SARS-CoV-2. Secţiile de terapie intensivă din toate spitalele clinice municipale COVID-19 vor continua activitatea la capacitate deplină.

Comisia a menţinut obligaţia purtării măştilor sanitare în toate spaţiile publice închise, în locurile aglomerate şi în transportul public. Masca trebuie să acopere atât gura, cât şi nasul.

Acum două zile, Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP), a decis că, de la 16 februarie, în Republica Moldova se revine la măsurile diferenţiate de protecţie anti-COVID-19, în funcţie de codul de alertă din fiecare localitate, stabilit în baza ratei de incidenţă.

Municipiului Chişinău încă îi este atribuit gradul de alertă „cod roşu”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite