Rep. Moldova. Procurorii vor cere mandate de arestare pe numele a 22 de reţinuţi în dosarul tranzacţiilor suspecte pe piaţa Forex

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una din maşinile suspecţilor
Una din maşinile suspecţilor

Procurorii anticorupţie au depus demersuri în vederea arestării preventive a 22 de persoane, din cele 24, reţinute în dosarul escrocheriei şi spălării de bani, care a vizat fraude de proporţii şi tranzacţii suspecte pe piaţa financiară. Judecătoria Chişinău (sediul Ciocana) urmează să se expună, astăzi, începând cu ora 9.30, asupra demersurilor PA.

Amintim că, acum două zile, ofiţerii CNA au operat percheziţii la un grup de persoane care ar fi deposedat de bani sute de cetăţeni ai Republicii Moldova, ai Federaţiei Ruse şi ai Kazahstanului, prin intermediul unei companii de consultanţă în domeniul tranzacţiilor la bursă. Pe parcursul ultimilor doi ani, această companie, înregistrată în Cipru, dar cu o reprezentanţă la Chişinău, ar fi încasat de la clienţii săi, prin fraudă, peste 1,5 milioane de euro.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate sume de bani, în diferită valută (14 500 de euro şi 4000 de dolari), patru automobile de lux, carduri bancare, înscrisuri de ciornă, telefoane, calculatoare şi alte mijloace de comunicare şi purtători de informaţii. Mai multe conturi bancare, prin intermediul cărora se operau tranzacţiile suspecte, au fost blocate în afara ţării. De asemenea, au fost identificate probe, care demonstrează multiple transferuri de mijloace financiare pe conturile bănuiţilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite