Reacţia deputatului Vasile Bolea după ce a fost acuzat că ar fi jignit persoanele care suferă de autism: Nu am ofensat pe nimeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vasile bolea parlament.md

Deputatul Partidului Socialiştilor Vasile Bolea susţine că nu a ofensat pe nimeni, mai ales că mesajul său nu a fost adresat asociaţiilor de autişti sau a mamelor cu copii autişti, aşa cum încearcă unii să-l catalogheze, transmite IPN.

Comentariul vine după ce mai multe asociaţii obşteşti, dar şi internauţi, i-au cerut parlamentarului să prezinte scuze, după ce acesta a folosit într-o postare pe Facebook expresia „autodizolvarea Parlamentului este invenţia unui autist, băgată pe gât”.

Contactat de IPN, Vasile Bolea a declarat că nu a folosit catalogări care să jignească pe cineva. „Mesajul acesta a fost adresat persoanei la care am înţeles că a ajuns. Ce, în acest mesaj, este ofensator, spuneţi vă rog? Nu i-am calificat nicicum (pe autişti), ca cineva să simtă ofensat”, a menţionat parlamentarul.

„Cineva se prezenta mare şi tare, iar acum a ajuns să se ascundă în spatele asociaţiilor de autişti”, a mai spus deputatul socialist.

După postarea deputatului Bolea, cu o reacţie a venit asociaţia obştească „SOS Autism”, reprezentanţii cărora şi-au exprimat indignarea, profundul dezgust şi dezamăgirea faţă de declaraţiile în cauză. 

Şi Federaţia pentru Drepturi şi Resurse a Persoanelor cu Tulburări din Spectrul Autist a declarat că termenul folosit de deputat în postarea publică de pe reţelele de socializare şi preluată de presă este înjositor. „Vă încurajăm să aveţi tot atâta îndrăzneală şi verticalitatea să ieşiţi în faţa presei cu scuze pentru acest mesaj nechibzuit”, se arată în mesajul Federaţiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite