Primele calculatoare donate moldovenilor de către familia lui Bill Gates au fost instalate în câteva biblioteci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
computere

Primele calculatoare oferite prin programul Novateca, o iniţiativă a Fundaţiei Bill şi Melinda Gates, au ajuns deja în bibliotecile publice din raioanele Leova, Orhei, Ungheni, Soroca, Ceadâr-Lunga şi Căuşeni.

„Aceste biblioteci vor pune la dispoziţia cetăţenilor din regiuni acces gratuit la calculatoare şi Internet pentru a le facilita accesul la informaţie, ajutând bibliotecile să-şi deservească mai bine comunitatea“, se arată într-un comunicat de presă al programului.

Novateca este o iniţiativă care pe parcursul a doi ani se va concentra pe facilitarea accesului populaţiei la computere şi Internet, prin intermediul reţelei existente de biblioteci publice. Programul va fi realizat prin creare unei reţele-pilot formată din 68 de biblioteci publice care va fi dotată cu calculatoare şi echipamente de ultimă generaţie pentru accesul publicului la Internet. De asemenea, Novateca va crea şase Centre Regionale de Formare care vor oferi cursuri pentru bibliotecari pentru ca aceştia să poată asigura servicii moderne de informare comunităţilor locale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite