Președintele Republicii Moldova exclude dialogul cu opoziția parlamentară

0
0

Maia Sandu a menționat că președintele și Partidul Acțiune și Solidaritate pro-european care a format guvernul vor coopera doar cu acei politicieni care condamnă deschis acțiunile Rusiei în Ucraina

Maia Sandu, președinta R. Moldova. Foto: Arhiva Adevărul
Maia Sandu, președinta R. Moldova. Foto: Arhiva Adevărul

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a exclus demisia guvernului Nataliei Gavrilița, precum și dialogul cu opoziția parlamentară, numind aceste partide corupte. Ea a declarat asta într-un interviu acordat luni TV8 .

"Vom vorbi cu acele [partide] care vor să lucreze pentru binele țării și nu reprezintă clanuri corupte <...>. Să nu ne imaginăm că sunt oameni cinstiți", a spus Sandu, menționând că în " opoziția parlamentară nu există astfel de partide.

În plus, ea a menționat că președintele și Partidul pro-european Acțiune și Solidaritate (PAS) care a format guvernul vor coopera doar cu acei politicieni care condamnă deschis acțiunile Rusiei în Ucraina. „Toată lumea ar trebui să fie împotriva războiului, nu ar trebui să existe discuții”, a spus Sandu.

Demisia guvernului nu este planificată, pentru a face față situației”, a spus președintele. Ea a exclus și împărțirea puterilor cu opoziția.

În vară, în Moldova au început proteste din cauza nemulțumirii față de activitățile autorităților. Protestatarii sunt susin]tori ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Partidului Comuniștilor din Republica Moldova și Partidului Shor. Sunt revoltați de scăderea nivelului de trai și cer demisia guvernului format de PAS, acuzându-l că nu a făcut față crizei.

De asemenea, opoziția cere eliberarea liderilor săi, care au fost acuzați de nereguli financiare și reținuți. Au fost cercetați fostul președinte al Republicii Moldova, președintele de onoare al PSRM Igor Dodon, vicepreședintele partidului Shor, Marina Tauber și o serie de alți politicieni. 

Mai multe - Republica Moldova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite