Platforma civică „Demnitate şi Adevăr” iese în stradă pe 3 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii şi susţinătorii platformei civice „Demnitate şi Adevăr” organizează un miting de protest pe 3 mai în scuarul Catedralei Mitropolitane din capitală. Membrii grupului de iniţiativă au declarat într-o conferinţă de presă că revendicările exprimate la acţiunea similară din 5 aprilie nu au fost satisfăcute de autorităţi, iar oamenii înţeleg acum că o altă cale decât ieşirea în stradă nu mai este, transmite IPN.

Angela Aramă, membră a grupului de iniţiativă, a spus că de această dată, la acţiunea de protest din 3 mai, platforma cere reîntoarcerea miliardului de euro furat de către cei de la guvernare. De asemenea, cere demisia conducerii Procuraturii, Centrului Naţional Anticorupţie, Serviciului Vamal, Consiliului Concurenţei şi Curţii Supreme de Justiţie, dar şi reformarea reală a organelor de drept din ţară. O altă revendicare este încetarea presiunilor la adresa mass-media cu tendinţa de a închide posturile care nu sunt loiale conducerii ţării.

Un alt membru al grupului de iniţiativă, Igor Boţan, a adăugat că prin exemplul din 3 mai platforma încearcă să provoace toată ţara ca aceasta să protesteze împotriva fărădelegilor.

La acţiunea din 5 aprilie au participat câteva mii de persoane care au cerut continuarea parcursului european şi îndeplinirea reformelor menţionate în notele informative oferite de partenerii de dezvoltare.

Acţiunea din 3 mai va începe în scuarul Catedralei Mitropolitane, la ora 13.00.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite