Peste 3.000 reflectorizante din Estonia vor ajunge la copiii din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficiali şi angajaţi ai 22 ministere şi instituţii de stat din Estonia au colectat peste 3.000 reflectorizante pentru copiii din Republica Moldova.

Reflectorizantele vor fi distribuite, cu ajutorul unui grup de voluntari, în şcolile din Republica Moldova, în localităţile care se află pe traseele naţionale cu cel mai mare pericol de accidente pentru pietoni.

Acţiunea este organizată pentru al doilea an consecutiv şi face parte din Campania Ambasadei Republicii Moldova în Estonia „Reflectorizante 2013“. Anul trecut, în cadrul aceluiaşi eveniment, au fost distribuite a circa 3.000 reflectorizante în mai multe localităţi.

„În acest an, ne-am propus extinderea campaniei, colectarea a circa 7.500 reflectorizanteşi distribuirea lor tuturor elevilor din peste 30 localităţi din Republica Moldova, situate în raioanele Cantemir, Cahul, Ialoveni, Orhei, Teleneşti, Sîngerei, Ungheni şi Soroca“, scrie pe blogul său Victor Guzun, ambasadorul Republicii Moldova în Estonia.

„Campaniei noastre i s-au alăturat şi 22 ministere şi instituţii de stat din Estonia, care au colectat şi au donat astăzi peste 3.000 reflectorizante. Iniţiativa de a contribui la campania noastră aparţine doamnei Kristel Abel, şefa departamentului relaţii publice al Ministerului Afacerilor Sociale al Estoniei, pentru ce îi mulţumim enorm. Fiecare reflectorizant colectat reprezintă un cadou luminos de sărbători copiilor din Moldova, oferit de mii de oficiali şi funcţionari publici estonieni. Un cadou care poate salva viaţa!“, mai scrie diplomatul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite