Octavian Ţâcu depune azi jurământul de învestire în funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul pugilist de performanţă şi-a planificat ca în noul său mandat să promoveze în mod prioritar înotul, luptele libere şi fotbalul. Preşedintele Republicii Moldova a semnat decretul de numire a lui Octavian Ţâcu în funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului.

Octavian Ţâcu va depune jurământul de învestire în poziţia de ministru al Tineretului şi Sportului astăzi, de la ora 16.00. Acesta a mai spus pentru „Adevărul Moldova“ faptul că sâmbătă dimineaţă a discutat cu premierul Vlad Filat şi că are un plan de promovare a sportului moldovenesc. 

„În condiţiile politicii actuale e greu să faci ceva de durată. Moştenirea noastră sportivă din perioada sovietică s-a erodat, în timp. Conceptul meu pentru acest mandat vizează redimensionarea multora dintre probele sportive care aveau performanţă. Mă refer în primul rând la înot, luptele libere, care au o tradiţie îndelungată în ţara noastră, dar şi fotbal“, a precizat Ţâcu.

„În privinţa tinerilor sunt atent la traseul european pe care-l urmăm. Mă interesează să diversificăm oportunităţile lor de angajare şi de învăţare, dar şi o implicare mai mare a lor în activismul civic“, a mai susţinut el.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite