O asociaţie ce elibera licenţe false de comerţ şi de taxi, acuzată că pune în pericol securitatea economică a ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul Fiscal de Stat a descoperit că în Republica Moldova îşi desfăşoară activitatea o pretinsă companie, care, de mai mulţi ani, eliberează ilegal licenţe pentru diferite genuri de activitate.

Este vorba de Eurocontact Transnaţional, care nu este înregistrată oficial în ţara noastră, dar care până la 31 iulie 2007 a deţinut marca comercială Eurocontact.

Cu toate acestea, alianţa comercială Eurocontact Transnaţional, cum este denumită firma, se ocupa de eliberarea licenţelor pentru prestarea serviciilor de taxi şi a celor de comerţ în Piaţa Centrală din Chişinău.
Autorităţile fiscale susţin că, în ultima perioadă, organizaţia şi-a extins activitatea la Bălţi, Hânceşti, Călăraşi şi Străşeni.

În urma unor investigaţii, au fost identificate persoanele fizice care eliberează licenţe false: Vasile Şalinschi şi Anatolie Morcov. „Presupusa organizaţie (neînregistrată în Republica Moldova) pretinde a fi titular al licenţei eliberate în baza Convenţiei ONU şi încasează lunar, de la persoanele cărora le eliberează mandatul de licenţă, 5% din venit“, se arată într-un comunicat de presă difuzat de Fisc.

Autorităţile afirmă că acţiunile Eurocontact Transnaţional întrunesc componentele unui şir de infracţiuni prevăzute în Codul Penal şi pun în pericol securitatea economică a Republicii Moldova.

Potrivit informaţiilor publice, firma îşi avea oficiul în Casa Presei din Chişinău. La telefoanele de contact răspunde însă fostul jurist al companiei, care a refuzat să comenteze cazul. În acelaşi timp, pe mai multe portaluri din Rusia sunt plasate anunţurile cu ofertele de afaceri ale acestei organizaţii misterioase.

Conform legislaţiei, licenţele sunt eliberate doar de şase autorităţi publice: Banca Naţională, Camera de Licenţiere, ANRE, ANRCETI, CNPF şi CCA.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite