Noul ministru al Agriculturii, Vladimir Bolea: Ne dorim o agricultură prosperă şi agricultori bogaţi care plătesc impozite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Bolea
Vladimir Bolea

Noul ministru al agriculturii şi industriei alimentare, Vladimir Bolea, a depus jurământul în prezenţa preşedintei Maia Sandu şi a prim-ministrei Natalia Gavriliţa. Tot astăzi, Bolea a fost a prezentat echipei Ministerului Agriculturii. El a declarat că îşi doreşte o agricultură prosperă şi agricultori bogaţi care plătesc impozite, transmite IPN.

„Sarcina noastră este clară, trebuie să creăm condiţii pentru ca să avem un sector agricol rezilient şi competitiv. Nu este uşor, în special ţinând cont de provocările zilei de astăzi, dar am certitudinea că dumneavoastră, împreună cu echipa, veţi reuşi”, a declarat Maia Sandu în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului.

La rândul său, prim-ministra Natalia Gavriliţa a menţionat că majoritatea deciziilor au venit, în ultimele 11 luni, ca şi iniţiative legislative pornite de Comisia parlamentară şi de dumneavoastră personal. De aceea, am toată încrederea că această tranziţie va fi una firească, uşoară şi de bun augur pentru dezvoltarea sectorului agricol şi industriei alimentare”, a notat şefa executivului.

Vladimir Bolea a fost prezentat echipei căreia şi-a exprimat deschiderea şi tot sprijinul. „Ministerul Agriculturii şi agricultura în sine este cea mai importantă ramură a economiei naţionale. Şi munca pe care ne propunem să o facem în următoarele zile, în următoarele luni, următorii ani este pentru ca agricultura să devină cu adevărat o ramură a economiei naţionale de frunte care să aducă foarte multe impozite în bugetul nostru naţional, să avem afaceri prospere, să dezvoltăm tehnologii în agricultură care să le permită agricultorilor să poată face faţă acelor intemperii cu care se lovesc zi de zi”, a declarat noul ministru.

Prezentarea a avut loc în prezenţa fostului ministru al agriculturii, Viorel Gherciu, cărui premierul i-a mulţumit pentru activitate. Potrivit lui, în activitatea de p\n[ acum s-au reuşit un şir de lucruri bune – a fost definitivată Strategia pentru dezvoltarea sectorului agricol 2022-2024, iar Strategia pentru securitate alimentară este pe ultima sută de metri.

Începând cu anul 2019, Vladimir Bolea este deputat, fiind vicepreşedintele, iar din 2021 –  preşedintele Comisiei parlamentare agricultură şi industrie alimentară. De asemenea, din 2019, Vladimir Bolea este şeful Delegaţiei Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Interparlamentară a CSI.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite