Nicolae Timofti îi îndeamnă pe cetăţenii Republicii Moldova să voteze pentru Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
timofti

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti i-a îndemnat astăzi pe cetăţenii Republicii Moldova să nu se lase manipulaţi de forţele politice care şi-au făcut un ţel din a menţine Republica Moldova în genunchi, într-o permanentă stare de sărăcie şi insecuritate.

În cadrul unei intervenţii televizate, Timofti a precizat că câmpul democratic din Repubica Moldova este folosit în această perioadă electorală de către unii concurenţi în scopul manipulării şi devierii Republicii Moldova de la cursul firesc de europenizare şi modernizare. În istoria Republicii Moldova au existat trei oportunităţi de apropiere fată de Europa, a apreciat Timofti: “O primă şansă am avut-o în anii 91-93. O a doua în anii 1998-2000. Am irosit acele şanse, dându-ne votul forţelor antieuropene. Am plătit pentru acele decizii ale noastre. Ţara şi oamenii au sărăcit, iar mulţi dintre ei au luat drumul străinătăţii, în căutarea unui trai mai bun. Republica Moldova a rămas în urma statelor din fostul lagăr socialist, care au ales calea dezvoltării, aderând la Uniunea Europeană”.

Alegerile parlamentare, un moment istoric

Timofti a subliniat oportunitatea istorică a alegerilor parlemantare ce vor avea loc pe 30 noiembrie: “Avem acum această şansă, pe care istoria ne-o oferă pentru a treia oară, ca noi să ne situăm în rând cu popoarele civilizate din Europa Occidentală. Este de datoria noastră să ne ridicăm la înălţimea acestui moment istoric, să ne îndeplinim misiunea civică”.

Preşedintele Republicii Moldova a subliniat că Europa susţine Republica Moldova din punct de vedere politic, financiar şi economic, adăugând că Republica Moldova se schimbă. Potrivit comunicatului, această schimbare este vizibilă prin sutele de kilometri de drumuri noi contruite, prin construcţia a zeci de instituţii publice: şcoli, grădiniţe şi centre medicale. 

Timofti a mai precizat că Republica Moldova se îndreaptă spre un viitor stabil si modern: “Eu cred în şansa noastră de a face din Republica Moldova o ţară înfloritoare, în care să existe locuri de muncă bine plătite, în care copiii să fie îngrijiţi şi educaţi cum se cuvine, acasă, de către părinţii lor, care să nu mai fie nevoiţi să apuce drumul străinătăţii”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite