Moldova a reapărut în clasamentul ţărilor cu medalii la Jocurile Olimpice de la Rio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moldova a reapărut în clasamentul ţărilor cu medalii la Jocurile Olimpice de la Rio, după ce, acum două zile, s-a anunţat că sportivul Serghei Tarnovschi, care reprezintă R. Moldova, rămâne fără bronzul obţinut la canoe pe distanţa de 1.000 de metri întrucât a picat testul antidoping. Motivele pentru care Moldova este iar în clasament nu sunt deocamdată anunţate. Comitetul Naţional Olimpic bănuieşte o eroare la testul antidoping făcut în iulie.

Comitetul Naţional Olimpic a menţionat că, referitor la decizia de suspendare provizorie a sportivului, există un şir de neconformităţi şi abateri procedurale. În urma unei anchete de serviciu, au fost intervievate toate persoanele cu atribuţie la acest caz, inclusiv sportivii, antrenorul şi medicul echipei. Preparatul care s-a anunţat că ar fi fost depistat în probele sportivului nu le este cunoscut şi niciodată nu a fost utilizat de către sportivi.

Conform clasamentului ţărilor medaliate la Jocurile Olimpice de la Rio, Moldova se clasează pe locul 75, cu o medalie de bronz. Vecinele ţării – Ucraina este pe locul 25, cu opt medalii, iar România se clasează pe locul 45 cu patru medalii la activ. Clasamentul este condus de SUA, cu 105 medalii. Pe locul doi este Marea Britanie, cu 60 de medalii, dar având mai multe de aur decât China, a surclasat-o pe aceasta. Chinei îi revine locul trei, având la activ 65 de medalii.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite