Guvernarea de la Chișinău alocă mai mulți bani pentru concedii medicale decât pentru sport!

0
0

Adunarea generală anuală a Comitetului Național Olimpic (CNO) a scos în vileag o stare alarmantă a sportului din Republica Moldova.

Cu un an și jumătate până la Jocurile Olimpice din Londra, liderii sportului autohton se află în situația de a-și finanța singuri cantonamentele și, posibil, deplasările la turneele de calificare.

Vicepreședintele CNO Nicolae Piatac care a prezentat un raport de bilanț la ședință a remarcat că "pregătirea loturilor olimpice pentru competițiile de calificare este la un nivel foarte slab din cauză că încă nu a fost adoptat un buget pentru anul 2011".

Pe de altă parte, solicitat de jurnaliști, Ministrul tineretului și sportului Ion Ciobanu a afirmat că "în condițiile când bugetul pe anul curent nu a fost aprobat, activitățile sportive sunt finanțate din bugetul ultimei luni a anului trecut".

Într-un alt discurs prezentat la Adunarea generală a CNO, vicepreședintele Confederației Sindicatelor din Moldova, Mihai Hâncu a remarcat că "bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului a fost anul trecut egal cu aproximativ 8 milioane de lei. În același timp statul a plătit peste 500 milioane de lei pentru certificatele de boală". Hâncu a mai remarcat că, în anul 2011, Confederaţia Sindicatelor va căuta modalităţi să ofere anul curent 10-15 burse pentru cei mai buni performeri, care au şanse să evolueze cu succes la Olimpiada de la Londra.

Mai multe - Republica Moldova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite