Dorin Chirtoacă: „Alerta cu bombă este o iniţiativă a comuniştilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului
Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului

Primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, susţine că alerta falsă cu bombă de la Primărie din această dimineaţă ar fi o glumă a consilierilor comunişti.

Astăzi aleşii locali s-au întrunit din nou pentru a vota bugetul Capitalei pentru 2013. „Vorbim despre un act al opoziţiei comuniste, prin care ei încearcă să saboteze aprobarea bugetului municipal. Dacă nu merge cu absentarea consilierilor din sala de şedinţe, deja mergem cu alerte cu bombă, cerem pauză şi aşa mai departe. Ei sunt gata să dea foc oraşului numai ca să atingă propriile interese“, a declarat edilul, citat de IPN.

El a recunoscut că a dispus evacuarea clădirii cu o anumită întârziere. „Mi-am asumat responsabilitatea de a rămâne personal în sala de şedinţe împreună cu oamenii legii pentru a verifica dacă într-adevăr a fost un risc. Am procedat la fel şi acum câţiva ani, când a fost o altă alertă cu bombă, pentru că am ştiut că este o prostie”, a explicat Chirtoacă.

În această dimineaţă, un bărbat care s-a prezentat drept veteran de război a sunat la 902 şi a anunţat că a minat clădirea Primăriei. Asta pentru că solicită de mai mult timp un spaţiu locative de la municipalitate, dar nu a primit niciun răspuns.

Potrivit şefului Poliţiei municipale, Silviu Muşuc, persoana care a alertat în zadar geniştii şi poliţiştii va fi identificată până diseară şi riscă o amendă de până la 4.000 de lei sau 2 ani de închisoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite