Anonimi pe scena muzicală din Republica Moldova, mai mulți finaliști ai etapei naționale Eurovision vor să ne reprezinte țara la marele concurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corina Cuniuc, Aurel Chirtoacă sau Dumitru Socican sunt câteva nume noi care vor să demonstreze că nu sunt mai prejos decât artiştii consacraţi din finala moldovenească a competiţiei care va fi organizată, în acest an, la Dusseldorf.

Fără pretenţii de vedete, dar cu studii muzicale şi premii importante în palmares, tinerii artişti vor să se facă auziţi. Nu le e frică de concurenţă şi îşi pun speranţa în calităţile vocale şi ambiţia cu care vor să cucerească lumea.

Corina Cuniuc este o tânără de 18 ani, studentă la Colegiul de Informatică din Chișinău. Cântă de când se ţine minte, iar anul trecut a reuşit să se facă remarcată în cadrul concursului Eurovision, unde a interpretat în duet cu Denis Latâşev piesa „Forever".

Nu s-a lăsat bătută şi a hotărât să-şi mai încerce norocul, de această dată cântând solo şi avându-l ca mentor pe renumitul artist Gheorghe Cimbir.

„Cred că o baladă este cea mai bună alegere dacă vrei să-ţi pui în valoare vocea. Chiar dacă nu voi pune un accent deosebit pe show, voi avea totuşi pe scenă în finală câţiva dansatori. Voi purta o rochie lungă care a fost creată ca să mă reprezinte atât pe mine,, cât şi piesa pe care o voi cânta, «Şi tac»", a spus frumoasa blondă, precizând că doar anul acesta îşi mai permite să piardă.

„Nu mă las de Eurovision, e ultimul an când mai accept o înfrângere. Dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau", a glumit Corina.

Un alt tânăr ambiţios este Aurel Chirtoacă (29 de ani), în jurul căruia s-a tot zvonit că este ruda primarului Chişinăului. „Mă acuza lumea că am ajuns în finala Eurovisionului fiind vărul lui Dorin Chirtoacă, însă nici nu mă cunosc personal cu el", a precizat artistul.

FOTO: Interpretul Aurel Chirtoacă

image

Ideea de a participa la cel mai mare concurs de muzică european i-a venit acum un an, când a ieşit în scenă la concertul final, orchestrând. „Stând aşa prin culise, mi-am zis că pot să încerc să particip şi eu. Acum, mă pregătesc pentru spectacolul din 26 februarie. Nu mi-e frică de concurenţă, deşi îmi dau seama că interpreţii consacraţi au mai multe şanse din partea publicului, care-i cunoaşte deja", a spus Aurel.


DE LA ŞCOALĂ, LA EUROVISION

Dumitru Socican este elev în clasa a XII-a la liceul „Mihai Eminescu" din Edineţ. Şi-a încercat norocul într-o glumă, însă a reuşit să treacă cu brio cele două etape de selecţie de până acum. Născut într-o familie de muzicieni, tânărul artist a terminat o şcoală de acordeon şi acum se ocupă intensiv de canto.

„M-am înscris pentru o viitoare carieră. Eurovisionul e cea mai bună soluţie pentru acest prim pas", recunoaşte Dumitru, mărturisind însă că visează să ne reprezinte ţara într-o bună zi. Pentru concertul din finală, cântăreţul va fi acompaniat de un saxofonist, două back-vocaluri în spate şi două dansatoare.


„Nu mă las de Eurovision, e ultimul an când mai accept o înfrângere" - Corina Cuniuc, Finalistă a concursului naţional Eurovision

„«Night Reflection», o piesă cu mesaj-surpriză"

Pe lângă formaţiile „Zdob și Zdub" sau „Millenium", anul acesta a mai „răsărit" o trupă de băieţi, „M-Studio". De doar două luni în această componenţă, patru dintre cei cinci artiști fac parte din renumitul ansamblu de instrumentiști „Concertino".

FOTO: Formația „M-Studio"

image

„Nu am apărut special pentru Eurovision. Suntem un colectiv de profesioniști. Nu ne-a fost greu, pentru că toţi avem studii de specialitate și ani de muzică în spate", a menţionat Vitalie Negruţă, vocalistul trupei.

Boysband-ul va interpreta în finală piesa „Night Reflection", diferită de alte creaţii muzicale, după cum consideră ei. „Toată lumea cântă despre dragoste neîmpărtășită, despre bani. Mesajul piesei noastre este unul mai profund", a spus vocalistul.

Pe lângă mesajul deosebit, cei de la „M-Studio" pregătesc și un show inedit pentru 26 februarie, iar pentru luna mai, un concert de excepţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite