Ambasadorul Rusiei la Bucureşti propune un referendum privind unirea Republicii Moldova cu România, dând ca exemplu Crimeea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Valeri Kuzmin, a sugerat organizarea unui referendum cu privire la unirea Republicii Moldova cu România.

„În România, am auzit în repetate rânduri cum ar trebui să se unească România cu Republica Moldova: în baza dreptului istoric sau prin referendum. Având în vedere aceste detalii, aş sugera să urmaţi calea referendumului. Având în vedere că o situaţie similară a avut loc în Crimeea, revizuirea graniţelor în acest caz ar trebui, de asemenea, făcută în baza rezultatelor referendumului “, a declarat Valeri Kuzmin la Suceava, în cadrul unei conferinţe cu tema „Dezvoltarea relaţiilor de afaceri ale României cu Federaţia Rusă“, relatează radiochisinau.md, citând INFOTAG.

Potrivit News Bucovina, el a arătat că în Crimeea s-a organizat un referendum pentru alipirea la Federaţia Rusă la care participarea a fost de peste 90% şi că această voinţă a populaţiei din această regiune nu este recunoscută în timp ce Kosovo, unde nu s-a organizat referendum, este recunoscut ca stat de foarte multe ţări, menţionând că mai mult de 22 de ţări europene au votat pentru recunoaşterea Kosovo, dar că din acestea nu face parte şi România.

Având în vedere aceste detalii, aş sugera să urmaţi calea referendumului. Având în vedere că o situaţie similară a avut loc în Crimeea, revizuirea graniţelor în acest caz ar trebui, de asemenea, făcută în baza rezultatelor referendumului

În replică, rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare“ din Suceava, Valentin Popa, i-a atras atenţia diplomatului rus că la acest seminar a fost prea puţină economie şi că a fost mai mult politică, iar acum se fac chiar şi cursuri pentru a identifica manipularea. El consideră că ambasadorul a venit la Suceava mai mult pentru îmbunătăţirea imaginii Federaţiei Ruse în regiune.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite