Agenţii rutieri sunt testaţi fizic şi intelectual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de trei săptămâni, colaboratorii Poliţiei Rutiere din întreaga ţară vor fi evaluaţi fizic şi intelectual. Procesul face parte din reorganizarea Poliţiei Rutiere pentru aprecierea justă a capacităţilor, aptitudinilor şi pregătirii profesionale a personalului existent.

Reevaluarea va avea loc în două etape: atestarea pregătirii fizice şi aprecierea capacităţilor şi aptitudinilor profesionale. Testul de pregătire fizică va avea loc timp de cinci zile, în perioada 24-28 septembrie.

Evaluarea capacităţilor şi aptitudinilor profesionale se va face în formă scrisă şi orală. Testul va conţine un set de întrebări din domeniul profesional. Probele se vor desfăşura în perioada 1-12 octombrie. Rezultatele vor fi apreciate de către o comisie compusă din 11 persoane de la Centrul de Combatere a Crimelor Economice şi Corupţiei (CCCEC), mediul academic şi Consiliul Naţional de Participare.

Şeful Direcţiei Poliţie Rutieră, Serghei Diaconu, s-a auto exclus din comisie. „Reevaluarea este un proces obligatoriu prin care vor trece toţi colaboratorii poliţiei rutiere. Urmărim să asigurăm un nivel înalt al profesionalismului. Este o formă de redirecţionare şi redistribuire corectă a resurselor umane din cadrul instituţiei, conform cunoştinţelor şi aptitudinilor fiecăruia, dar şi conform necesităţilor apărute în urma stabilirii unor priorităţi şi metode de lucru noi la Poliţia Rutieră“, a declarat Serghei Diaconu pentru Info-Prim Neo.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite