Mai multe persoane au încercat să fure o pictură murală a lui Banksy din Ucraina

0
Publicat:

Mai multe persoane au încercat să fure o pictură a celebrului artist de grafitti Banksy de pe o clădire din orașul ucrainean Hostomel.

Foto Kyiev Independent
Foto Kyiev Independent

Pictura murală arămas intactă chiar dacă un grup de persoane au încercat să taie o secțiune de scândură și tencuială pe care se afla opera de artă care reprezintă o femeie cu o mască, potrivit news.ro

Mai multe persoane au fost arestate la fața locului, în Hostomel. Pictura a fost recuperată. Potrivit Kiev Independent, aceștia voiau să vândă lucrarea și banii obținuți să îi doneze forțelor armate ucrainene. 

Pictura murală din grafitti nu a fost deteriorată, iar în prezent poliția o protejează, a tranmis guvernatorul regiunii Kiev, Oleksei Kuleba. 

Aceste imagini sunt, până la urmă, simboluri ale luptei noastre împotriva inamicului”, a spus Kuleba.

Banksy a lansat luna trecută imagini ale operelor sale realizate în Ucraina. Sunt lucrări în grafitti în care oamenii fac activități cotidiene, pe clădiri devastate de bombardamentele rusești. Bansky a realizat luna trecută numeroase lucrări pe clădiri din cele mai afectate orașe de bombardamentele rusești printre care se numără Hostomel, Horenka și Borodianka. 

Banky rămâne în continuare un artist anonim dar devenit celebru pentru lucrările sale impresionante realizate de-a lungul timpului. 

Știri Externe



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite