Washington-ul îngrijorat de răpirea disidentului rus în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite i-au transmis Rusiei îngrijorările sale cu privire la cazul unui opozant rus care a afirmat că a fost răpit în Ucraina şi dus cu forţa în capitala rusă, unde este arestat în prezent, a anunţat joi ambasada americană de la Moscova, relatează AFP.

"Am transmis îngrijorările noastre Guvernului rus şi am solicitat să ancheteze acest caz", a anunţat purtătorul de cuvânt al ambasadei americane, Joseph Kruzich, răspunzând unor întrebări pentru cotidianul rus Kommersant.

Leonid Razvozjaev, plasat în detenţie provizorie la Moscova şi inculpat marţi de "pregătirea organizării unor tulburări în masă", a povestit, în cadrul unei discuţii cu apărători ai drepturilor omului, că şi-a recunoscut vina după ce a fost torturat, iar familia sa ameninţată.

În relaterea publicată pe site-ul de Internet al săptămânalului New Times, cu detalii demne unui roman de spionaj, opozantul în vârstă de 39 de ani, membru al Frontului de Stânga, a afirmat că a fost împins într-o camionetă în timp ce mergea pe stradă la Kiev, în Ucraina, unde venise să solicite statut de refugiat politic.

Ipoteza unei răpiri a fost susţinută de către Biroul Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) de la Kiev.

După mai multe ore de drum, opozantul a fost dus în beciul unei case, unde i s-a pus o mască şi cătuşe, înainte de a fi interogat timp de trei zile, fără să bea, să mănânce sau să meargă la toaletă. El a anunţat că şi familia sa a fost ameninţată.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite