Vizite oficiale perturbate de vulcani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi vulcani aflaţi la peste 10.000 de kilometri distanţă au perturbat concomitent călătoriile a doi oficiali de rang înalt. Secretarul de stat american, Hillary Clinton, care ar fi trebuit să părăsească ieri Etiopia, a fost nevoit să-şi scurteze vizita cu o zi din cauza norului de cenuşă emis de vulcanul Dubbi, din Eritrea (ţară vecină cu Etiopia).

În acelaşi timp, avionul care îl transporta pe secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, spre capitala Argentinei, Buenos Aires, a fost şi el deviat tot din cauza unui nor de cenuşă, provenind de data aceasta de la vulcanul chilian Puyehue, din Munţii Anzi, care erupe de mai bine de o săptămână. Avionul a aterizat până la urmă la Cordoba, la 700 de kilometri de capitala argentiniană, de unde  Ban Ki-moon şi-a continuat drumul cu autobuzul.

Noua Zeelandă se zguduie

Haosul continua ieri pe mai multe aeroporturi din Africa şi America de Sud, întârziind şi anulând zboruri pe rute interne şi internaţionale. Noi replici seismice au continuat ieri să afecteze oraşul Christchurch din Noua Zeelandă, în urma a două cutremure puternice petrecute luni, care s-au soldat cu un mort şi 45 de răniţi. Primul cutremur a avut magnitudinea de 5,2, iar cel de-al doilea de 6, ambele având epicentrul aproape de oraş şi adâncimea de 11 km.  Christchurch, al doilea oraş ca mărime al Noii Zeelande, este în reconstrucţie după seismul cu magnitudinea de 6,3 de la 22 februarie, care a provocat moartea a 181 de persoane.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite