VIDEO Reconstituirea virtuală a misiunii de ucidere a lui Bin Laden

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noi detalii referitoare la uciderea liderului al-Qaeda au fost postate de Abc News, sub forma unei reconstituiri virtuale a întregii operaţiuni desfăşurate de trupele americane.

Osama bin Laden se ascundea într-o vilă cu două etaje, înconjurată de ziduri de 4-5 metri înălţime, evaluată la circa un milion de dolari.

Complexul, aflat la 100 de metri de Academia Militară pakistaneză, a fost contruit în 2005 şi nu era dotat cu linii telefonice sau cablu de internet, ceea ce a atras atenţia serviciilor secrete.

La ora locală 1, patru elicoptere în care se aflau aproximativ 40 de militari americani aparţinând trupelor SEAL, au pătruns oraşul pakistanez Abbottabad. Planul iniţial era ca soldaţii să efectueze o coborâre în rapel din elicopter, dar unul dintre aparatele de zbor a avut o defecţiune, motiv pentru care a fost nevoit să aterizeze de urgenţă în afara complexului. Informaţii cu privire la desfăşurarea operaţiunii de ucidere a lui Osama bin Laden sunt contradictorii, existând surse care susţin că ulterior elicopterul a fost incendiat pentru a distruge orice probe.

Liderul al-Qaeda a fost împuşcat în cap, iar trupul său luat de trupele americane. În tot acest timp, preşedintele american Barack Obama a urmărit, alături de echipa sa, operaţiunea de 40 de minute de la Casa Albă. Vizionarea a fost posibilă printr-o cameră video ataşată la casca unui militar.

image

Întrebat care a fost reacţia lui Obama la încheierea misiunii, John Brennan, consilierul preşedintelui pentru combaterea terorismului, a răspuns: "L-am prins".

image
În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite