VIDEO Premierul Turciei vrea să meargă personal cu vaporul să spargă blocada din Gaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan intenţionează să meargă personal cu un vapor să spargă blocada din Fâşia Gaza, potrivit cotidianului israelian Jerusalem Post.

Erdogan mai ia în calcul trimiterea de nave de război pentru a însoţi vapoarele activiştilor ce încearcă să ajungă în Gaza, potrivit sursei citate.

Premierul Erdogan a acuzat Israelul de "terorism de stat", a spus că "să nu se gândească nimeni că vom rămâne tăcuţi în faţa acestor fapte" şi ambasadorul turc la Tel Aviv a fost rechemat în ţară. Preşedintele turc Abdullah Gul a spus şi el că "Israelul a comis una dintre cele mai grave erori din istoria sa", subliniind că "Turcia nu va ierta niciodata" asaltul militar israelian.

De cealaltă parte, Israelul a afirmat că soldaţii săi au acţionat în legitimă apărare, după ce au fost atacaţi de protestatari agresivi.

Sursa conflictului:

Comandouri ale Marinei israeliene au lansat luni dimineaţă, în apele internaţionale, un raid asupra unei flotile internaţionale care transporta militanţi propalestinieni şi tone de ajutoare către Fâşia Gaza. Nouă oameni au murit, dintre care opt turci.

Fâşia Gaza este supusă de Israel unei blocade stricte, de la preluarea controlului teritoriului de către mişcarea islamistă Hamas, în iunie 2007.

VIDEO Cum a fost atacată flotila:

Mai citiţi despre acest subiect:

FOTO VIDEO Manifestaţii de amploare împotriva Israelului în întreaga Europă

VIDEO „Flotila libertăţii“, atacată

Premierul turc: "Hamas nu este o grupare teroristă"

VIDEO-FOTO-UPDATE-Trupele israeliene au descoperit arme la bordul vaselor din convoiul atacat în Fâşia Gaza /16 morţi şi 30 de răniţi

Turcia vrea să dea în judecată Israelul pentru Fâşia Gaza

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite