VIDEO Moment tulburător în timpul unui protest în Chile: Un manifestant în vârstă de 16 ani, împins de pe un pod de către un poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu mai puţin de o lună înainte de votul privind noua Constituţie, Chile este cuprinsă de un nou scandal legat de brutalitatea poliţiei.

De un an încoace, Chile este zguduit de proteste faţă de nedreptăţile sistemice şi creşterea inegalităţilor. Protestatarii au fost adesea victime ale unui răspuns în forţă din partea poliţiei, care este acuzată că manifestă „un cult al violenţei”. Un nou episod de acest gen s-a produs vineri seară, când un manifestant a fost împins peste balustrada unui pod de pe râul Mapocho de către un poliţist în timpul reprimării brutale a unui protest.

„În timp ce protestatarii fugeau, am văzut momentul în care poliţistul l-a interceptat pe băiat şi l-a aruncat de pe pod”, a declarat pentru „The Guardian” un martor la scenă.

„Două persoane din grupul nostru s-au dus să-l ajute şi, după stabilizarea situaţiei, a fost transportat la spital”, a adăugat el.

Băiatul se află în stare stabilă la un spital din Santiago de Chile.

Opoziţia cere acum demisia şefului Carabineros, generalul Mario Rozas.

Potrivit procurorului public din Chile, 8.575 de încălcări ale drepturilor omului au fost comise în acest stat din America de Sud de la începutul actualului val de proteste, în octombrie anul trecut.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite