VIDEO Moment inedit în timpul campaniei SUA în Siria - un avion F-22 Raptor, realimentat în timpul zborului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avionul realimentat în timpul zborului
Avionul realimentat în timpul zborului

Americanii au publicat mai multe imagini şi un videoclip spectaculos cu un avion de luptă F-22 Raptor deasupra Siriei, în timp ce era realimentat. Acestea aruncă o lumină spectaculoasă asupra operaţiunii militare a Statelor Unite în Siria, împotriva ISIS.

Imaginile publicate pe internet arată cum un F-22 Raptor este realimentat în aer, deasupra Siriei. 

Nu a fost identificată localizarea exactă, dar se poate vedea pilotul care o cască cu infraroşu, pentru a vedea pe timp de noapte.

În video, avionul de vânătoare invizibil se apropie de avionul-cisternă, furtunul se îndreaptă către F-22 şi îl alimentează. 

Videoclipul poate fi văzut mai jos.

Lockheed Martin F22 Raptor este un avion invizibil pe radar care a fost livrat armatei americane în 2002, dar care nu a fost folosit în Afganistan şi Irak. Practic, debutul la luptă a fost făcut pe F22 Raptor abia în Siria, în timpul acestei campanii împotriva ISIS. În total, au fost fabricate 190 de F22 Raptor la un cost de 190 de milioane de dolari fiecare, potrivit NBC News.

f22 raptor siria

Un amănunt interesant despre F22 este că nu poate fi exportat, potrivit legilor americane. Cei care vor să cumpere avioane de luptă militare fabricate în SUA, trebuie să fie mulţumiţi cu F-15 Eagle, F-16 Fighting Falcon sau F-35 Lightning II.

F-22 Raptor poate fi recunoscut prin aripile trapezoidale, dar şi prin faptul că este primul avion care nu poate fi detectat de radar, dar este în acelaşi timp şi foarte manevrabil. Raptor are trei locaşuri pentru bombe. Poate transporta şase rachete pentru distanţe medii şi două rachete pentru distanţe scurte.

f22 raptor siria
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite