VIDEO Militanţi Hamas, surprinşi cum lansează rachete asupra Israelului dintr-o zonă rezidenţială a Fâşiei Gaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi militanţi ai grupului islamist Hamas au fost surprinşi marţi dimineaţă de camerele de luat vederi ale postului indian NDTV în momentul în care asamblau un lansator de rachete într-un cartier rezidenţial din Fâşia Gaza, informează Business Insider.

Membrii Hamas au lansat marţi dimineaţa mai multe tiruri de rachete către Israel, cu doar câteva ore înainte de intrarea în vigoare a armistiţiului de încetare a focului.

Echipa postului de televiziune NDTV a suprins în imagini cum o serie de militanţi Hamas asamblează un lansator de rachete sub un cort desfăşurat într-o zonă rezidenţială din Gaza. Trei bărbaţi pot fi observaţi cum ies şi intră în cort, cablând dispozitivul de lansare, apoi ascunzându-l după un tufiş, notează sursa citată.

„Dacă Hamas trage rachete din această zonă rezidenţială, atunci toţi oamenii care locuiesc aici sunt în pericol. Hotelul din faţa noastră a fost evacuat deoarece autorităţile din Israel au avertizat că ar putea bombarda zona”, spune reporterul NDTV.

Israelul se confruntă recent cu un val de critici în legătură cu operaţiunile sale militare din Fâşia Gaza, principalul motiv invocat fiind numărul mare de palestinieni care şi-au pierdut viaţa. Cel mai recent bilanţ arată că peste 1.900 de palestineni din Gaza au murit în urma violenţelor din ultimele patru săptămâni.

Oficialii israelieni au denunţat că militanţii Hamas lansează frecvent rachete din zonele rezidenţiale din Gaza, acest lucru contribuind în mod substanţial la numărul de morţi în rândul civililor, din cauza represaliilor israeliene.

Potrivit sursei citate, armata israeliană lansează un avertisment asupra clădirilor de civili cu 15 minute înainte de un atac aerian.


Citeşte şi:

Campania din Gaza, maşină de tocat bani

Războiul din Gaza  ar putea costa economia israeliană aproape 1% din PIB, susţine un fost director al Trezoreriei israeliene.

Liderul politic al grupării Hamas: „Să le ucidem soldaţii în timp ce ei ucid civili este o victorie pentru cauza palestiniană şi pentru Hamas“

În timp ce conflictul dintre palestinieni şi israelieni se intensifică în Fâşia Gaza, ultimul bilanţ arătând că 1.669 de palestinieni au murit, majoritatea civili, iar de partea cealaltă aproximativ 100 de israelieni, liderul politic al grupării Hamas, Khaled Meshaal, este încrezător că palestinienii vor câştiga războiul şi susţine că gruparea din Gaza nu face altceva decât să se sacrifice pentru oamenii săi.

Armata israeliană recunoaşte că a efectuat un tir în apropierea unei şcoli ONU de la Rafah, acţiune considerată de SUA drept „dezonorantă”

Armata israeliană a recunoscut duminică faptul că a lansat un tir asupra unei ţinte în apropierea unei şcoli de la Rafah, fapt ce a stârnit reacţii de nemulţumire din partea Statelor Unite care au numit acţiunea drept un „bombardament dezonorat”, relatează AFP.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite