VIDEO Duterte începe în forţă o nouă campanie: 29 de maşini de lux au fost distruse de un buldozer chiar sub ochii săi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşini distruse în faţa lui Rodrigo Duterte FOTO Twitter @dgplacido
Maşini distruse în faţa lui Rodrigo Duterte FOTO Twitter @dgplacido

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte, cunoscut pentru ieşirile sale controversate, a pus gând rău traficului ilicit de autoturisme. Maşini de lux în valoare de 1,2 milioane de dolari au fost distruse chiar sub ochii săi în prima zi a campaniei.

Rodrigo Duterte a câştigat fotoliul de preşedinte al Filipinelor cu promisiunea de a fi nemilos cu răufăcătorii. După ce a invitat populaţia să pună mâna pe arme şi să-i ucidă pe traficanţii şi consumatorii de droguri, acum vrea să pună capăt traficului ilicit de autoturisme. Campania a început cu distrugerea a 29 de maşini de lux, între care BMW-uri, Jaguar sau Mercedes-Benz, chiar sub ochii preşedintelui filipinez. Valoarea celor 29 de maşini confiscate şi distruse este estimată la 1,2 milioane de dolari.

„Vreţi maşini importate? Plătiţi-vă taxele mai întâi!“, le-a transmis Duterte celor care ocolesc legea.

„De acum încolo va fi un obicei ca maşinile de lux provenite din trafic să fie trecute sub buldozer“, a adăugat purtătorul său de cuvânt.

Până acum, autoturismele descoperite circulând ilegal pe teritoriul filipinez erau confiscate şi vândute la licitaţie. În opinia lui Rodrigo Duterte, măsura respectivă nu era eficientă, întrucât le dădea traficanţilor ocazia de a-şi legaliza vehiculele în Filipine.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite