VIDEO Dilma Rousseff devine prima femeie preşedinte din istoria Braziliei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dilma Rousseff a fost învestită, sâmbătă, în funcţia de preşedinte a Braziliei, devenind astfel prima femeie aflată la conducerea Braziliei, cea de-a opta mare putere economică a lumii.

Ea a preluat conducerea de la mentorul său, Luiz Inacio Lula da Silva, care a demisionat după două mandate de preşedinte al statului brazilian.

Dilma Rousseff promis, într-un discurs, că îi va proteja pe cei vulnerabili şi va guverna pentru toţi. Ea a promis, de asemenea, să consolideze activitatea începută de predecesorul său, care, potrivit ei, a schimbat modul în care Brazilia a fost condusă.

Economia Braziliei a crescut puternic în ultimii ani, dar rămâne una dintre societăţile cele mai inegale din lume, notează BBC.

Rousseff a fost numit ministru în guvernul preşedintelui Lula, în 2003. A fost aleasă în funcţia de preşedinte, în octombrie, după ce l-a învins pe candidatul opoziţiei, Jose Serra, cu 56% la 44% din voturi.

„Promit să creez o ţară plină de oportunităţi pentru toată lumea, o ţară în care milioanele de brazilieni să se poată bucura de accesul la beneficiile reale ale civilizaţiei. 28 de milioane de brazilieni au scăpat de sărăcie, iar eu îi voi scăpa pe ceilalţi 20 de milioane", declara Rousseff atunci.

Dilma, cum îi spun în mod familiar brazilienii, a luptat împotriva dictaturii militare în anii '70 şi a stat în închisoare trei ani. În guvern, unde a fost o piesă centrală, Dilma Rousseff şi-a câştigat reputaţia de ''Doamnă de Fier'',

Dilma Rousseff are 62 de ani şi este de profesie economist.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite