VIDEO Casa Albă restrânge accesul presei la summitul Trump-Kim. Cei doi lideri au servit la cină crevete, muşchi la grătar şi prăjitură cu lavă de ciocolată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele SUA, Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un
Preşedintele SUA, Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un

Casa Albă restricţionează accesul presei la summitul preşedintelui american Donald Trump cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, relatează The Associated Press.

Patru jurnalişti din presa scrisă, inclusiv unul de la AP, au primit interdicţia de a acoperi începutul cinei lui Trump cu Kim la Hanoi, miercuri.

Interdicţia a fost impusă după ce doi dintre aceşti jurnalişti au pus întrebări despre preşedinte la evenimente anterioare din cadrul summitului.

O purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a emis un comunicat în care afirmă că, din cauza ”naturii sensibile a întâlnirilor, am limitat presa la un grup mai mic”.

Sanders a anunţat iniţial că niciun jurnalist nu va avea acces la cină.

Însă după ce fotografi au anunţat că nu vor asista la eveniment fără jurnalişti, au fost primiţi un jurnalist din presa scrisă şi unul de radio .

Trump şi Kim au fost serviţi la o ”cină socială” cu crevete, muşchi la grătar şi prăjitură cu lavă de ciocolată

Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au fost serviţi la cină, miercuri, la Hanoi, cu cocteil de crevete, muşchi la grătar şi tort cu lavă de ciocolată, relatează The Associated Press.

Cei doilideri au participat, potrivit Casei Albe, la o ”cină socială”, la Hotelul Metropole, la începutul celui de al doilea lor summit.

În meniul servit s-au aflat cocteil de crevete cu sos ”Thousand Island”, vrăbioară de vită marinată cu pere kimchi la grătar, o prăjitură cu ciocolată fierbinte, fructe de pădure şi îngheţată de vanilie şi punci de kaki uscat - prezentat de Casa Albă drept o băutură tradiţională - îndulcit cu kaki şi ucsat şi miere.

Trump şi Kim se reîntâlnesc joi, în a doua şi ultima zi a summitului, la discuţii oficiale.

Hotelul Sofitel Legend Metropole din Hanoi, care a găzduit miercuri întâlnirea dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, reprezintă una dintre principalele atracţii turistice din Asia - o îmbinare între istoria colonială fabuloasă, bani vechi şi oaspeţi legendari, relatează dpa.

Printre oaspeţii legendarului hotel se numără lideri mondiali precum George H.W. Bush şi Francois Mitterrand, precum şi actori celebri precum Charlie Chaplin, după care a fost numit un apartament în onoarea sa. Autorul britanic Graham Greene a scris romanul „The Quiet American“ în timpul unui sejur la Hotelul Metropole.

Hotelul a fost fondat de doi francezi, Andre Ducamp şi Gustave Emile Dumoutier, în vremuri coloniale în 1901. După ce a fost deţinut de mai mulţi proprietari, hotelul se află în prezent sub marca Sofitel.

În timpul războiului din Vietnam, Metropole, cunoscut sub numele de Hotelul Reunificării, a fost ales pentru cazarea demnitarilor. Situat în cartierul diplomatic al oraşului, clădirea nu a fost vizată de bombardierele americane, deşi avea un adăpost antiaerian care este în continuare intact.

Astăzi, Metropole are 364 camere - inclusiv apartamente - câteva restaurante, baruri şi o piscină. Preţul pentru o noapte de cazare porneşte de la circa 260 de dolari.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite