VIDEO Al-Qaida a revendicat valul de atentate din Irak şi promite eliberarea membrilor săi din „închisorile tiranilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O filială Al-Qaida, "Statul Islamic în Irak şi Levant" (SIIL), a revendicat duminică, într-un comunicat publicat pe site-uri jihadiste, valul de atentate care s-a soldat cu peste 70 de morţi în Irak, în timpul sărbătorii ce marchează finalul Ramadanului, relatează AFP.

"Statul Islamic s-a mobilizat (...) la Bagdad, în (provincii) din sud şi alte (locuri) pentru a transmite un mesaj de descurajare în a treia zi de Aid el-Fitr", ca răspuns la operaţiuni ale forţelor de securitate irakiene, a afirmat gruparea în comunicat.

Şiiţii "nu vor cunoaşte securitatea nici noaptea, nici ziua, nici în ziua de Aid (el-Fitr) şi nici în vreo altă zi", a adăugat SIIL.

Liderul Aqpa promite eliberarea membrilor Al-Qaida ţinuţi prizonieri în „închisorile tiranilor“

Nici alte filiale ale organizaţiei nu stau degeaba. Liderul Al-Qaida din Peninsula Arabică (Aqpa), Nasser al-Whaychi, a promis că-i va elibera pe membrii reţelei extremiste ţinuţi prizonieri, într-un mesaj online postat în noaptea de duminică spre luni, scrie AFP.

În acest mesaj intitulat „Scrisoare către captivii din închisorile tiranilor“, şeful ramuriei yemenite a Al-Qaida susţine că 'detenţia (prizonierilor reţelei) nu va mai dura'.

"Detenţia nu mai mai dura, iar lanţurile se vor desface", a mai afirmat liderul jihadist, promiţându-le prizonierilor care sunt membri ai Al-Qaida 'o ieşire rapidă'.

"Fraţii voştri sunt pe cale să dărâme zidurile (...), iar victoria este aproape", a adăugat el. "Suntem pe aceeaşi navă. Unii se află pe punte, iar alţii în cală. Şi fiecare echipă o salută pe cealaltă", a mai afirmat liderul Aqpa. Fost om de încredere al lui Ussama bin Laden, Nasser al-Whaychi conducere acea ramură a Al-Qaida care este considerată de SUA a fi cea a activă.

Aqpa este suspectată că se află în spatele ameninţărilor cu atentate care au determinat închiderea de misiuni diplomatice americane în circa 20 de ţări, printre care şi Yemen.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite