Victimele atacului cu rachetă de la spitalul din Gaza: „Ne-am gândit că vom fi în siguranță”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii spitalului din Fâșia Gaza lovit de rachetă au spus că majoritatea victimelor sunt civili care s-au adăpostit la spital în speranța că se vor afla în siguranță. Victimele au fugit acolo după ce armata israeliană le-a spus civililor să evacueze nordul Fâșiei Gaza potrivit BBC.

Spital Al Ahli FOTO: EPA Images
Spital Al Ahli FOTO: EPA Images

Multe dintre victimele atacului care se aflau în curtea spitalului erau bătrâni sau infirmi, neputând pleca spre sud pentru că aceștia nu aveau mijloace de transport. La fața locului s-au deplasat oamen din toată Fâșia Gaza pentru a ajuta victimele. Civilii s-au refugiat după ce armata israeliană le-a spus civililor să evacueze nordul Fâșiei.

Voluntarii veniți la fața locului au strâns cadavrele și au început evacuarea persoanelor rănite la fața locului. Persoanele rănite grav au fost deplasați pe motociclete, în timp ce cei mai puțin răniți s-au deplasat pe jos până la spitalul Shifa.

În ciuda statutului protejat de dreptul internațional, 20 de spitale din nord, inclusive Al-Ahli Arab, au primit ordin să evacueze toți pacienții și personalul, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Potrivit responsabililor ONU ordinele sunt imposibil de îndeplinit, având în vedere nesigură, starea critică a multor pacienți, lipsa ambulanțelor și lipsa de paturi disponibile la alte spitale, scrie BBC.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite