Un rapper a aruncat fanilor bancnote de 100 de dolari. Isteria a întrerupt serviciile de telefonie mobilă

0
Publicat:

Sute de fani s-au adunat în fața hotelului unde era cazat rapperul newyorkez Tekashi 6ix9ine. Acesta a apărut în balcon și a aruncat zeci de bancnote de 100 de dolari către mulțimea de tineri, iar imaginile au apărut pe rețelele sociale. Evenimentul a dus și la o întrerupere a serviciului de telefonie mobilă din Cuba pentru câteva ore, transmite vineri AFP.

Indisponibilitatea serviciului a survenit la câteva ore după ce câteva sute de tineri cubanezi s-au adunat în faţa unui hotel de lux din centrul Havanei, în speranţa de a-l vedea pe celebrul rapper newyorkez Tekashi 6ix9ine.

Fanii, majoritatea adolescenţi, s-au adunat în cursul după-amiezii după ce rapperul şi-a anunţat pe reţelele sociale prezenţa în capitala cubaneză.

„Nu ştim dacă va susţine un concert (la Havana), dar a arătat imagini (cu sejurul său) pe contul lui de Instagram”, a declarat pentru AFP un cubanez de 17 ani acompaniat de patru prieteni.

Rapperul, un obişnuit al provocărilor, a aruncat bancnote spre fani, potrivit acestor martori, stârnind isterie în rândul mulţimii, potrivit imaginilor video difuzate pe reţelele sociale. În acestea, cei prezenţi pot fi văzuţi alergând spre intrarea hotelului în care se afla muzicianul.

„Puteai să vezi cum arunca teancuri de bancnote; (oamenii) spun că erau bancnote de o sută de dolari”, a declarat un alt adolescent din grup, care a recunoscut că nu a reuşit să prindă banii.

FOTO: Captură Video Twitter
FOTO: Captură Video Twitter

Potrivit acestor martori, rapperul s-a urcat apoi într-o maşină, iar poliţiştii au început să disperseze mulţimea.

„Poliţia era acolo de ceva vreme" însă nu a intervenit, a declarat unul dintre adolescenţi.  „Dar, când toată lumea s-a repezit la maşină, poliţia le-a spus oamenilor să plece”, a adăugat el.

La câteva ore după evenimente, poliţia se afla în continuare pe bulevardul pe care este situat hotelul, a notat AFP.

Telefonia mobilă, indisponibilă

Serviciul de telefonie mobilă din Cuba a devenit indisponibil timp de mai multe ore după incident. 

„Serviciile reţelei mobile încep să funcţioneze din nou”, a anunţat compania naţională cubaneză de telefonie Etecsa, joi, în jurul orei locale 23:00 (4:00 GMT, vineri), adăugând că mai existau probleme pe anumite linii.

Serviciile de telefonie mobilă - apeluri, trimitere de mesaje şi navigare pe internet pe dispozitive portabile - au început să devină inaccesibile în jurul orei locale 19:00 (00:00 GMT, vineri), au constatat mai mulţi jurnalişti AFP.

„Ne informăm clienţii că în prezent există o pană a serviciilor mobile. Lucrăm pentru a identifica defecţiunea pentru o restabilire cât mai rapid posibil” a funcţionării serviciilor, a anunţat Etecsa pe contul său de Twitter.

Utilizatorii de internet din afara Havanei au fost de asemenea afectaţi.

Internetul mobil este accesibil în Cuba din 2018, permiţând cetăţenilor să se exprime mai liber. Cu toate acestea, în perioadele marcate de tensiuni sociale sau de demonstraţii, autorităţile reduc sau suspendă accesul la internet.

„O oră fără internet (deşi nu este ceva neobişnuit), dar fără să poţi da un telefon (...) şi fără să trimiţi mesaje. Chiar şi numerele de urgenţă sunt scoase din funcţiune; este cu adevărat catastrofal”, a mărturisit pe Twitter o utilizatoare care s-a identificat drept Rosanna, din provincia Camagüey (est).

Activitatea pe reţelele sociale a fost foarte redusă, a constatat AFP.

Serviciile de internet sunt deosebit de instabile de câteva săptămâni în capitala cubaneză. Compania naţională a indicat recent că aceste probleme au fost cauzate de creşterea numărului de abonaţi în lipsa posibilităţii de extindere a infrastructurii.   

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite