Un nou naufragiu cu migranţi pe Mediterana. 14 persoane au murit şi alți 54 de migranţi au fost salvaţi în largul Tunisiei

0
Publicat:

14 migranţi proveniţi din ţări ale Africii subsahariene au murit înecaţi şi alţi 54 au fost salvaţi după ce ambarcaţiunea care-i transporta către Europa a naufragiat în noaptea de miercuri spre joi în largul oraşului tunisian Sfax, a anunţat joi garda de coastă tunisiană.

Naufragiu pe Mediterana FOTO. Arhivă
Naufragiu pe Mediterana FOTO. Arhivă

Tunisia, ţară africană aflată la mai puţin de 150 de kilometri de insula italiană Lampedusa, este una dintre ţările de tranzit pentru migranţii africani ce încearcă să ajungă în UE pe ruta mediteraneană.

Peste 21.000 de migranţi din ţările Africii sub-sahariene se află în prezent în Tunisia, ţară al cărei preşedinte, Kais Saied, a provocat proteste din partea UE şi ONU după ce a declarat că "hoardele" de migranţi ilegali au devenit o sursă de "violenţă şi crime", iar prezenţa lor în Tunisia face parte dintr-o "acţiune criminală" menită să schimbe compoziţia demografică a ţării sale.

Tunisia este însă şi o ţară de origine, nu doar de tranzit, a migraţiei clandestine către Europa. Potrivit datelor oficiale ale guvernului de la Roma, din cei circa 32.000 de migranţi care anul trecut au debarcat în Italia venind dinspre Tunisia, circa 18.000 erau chiar cetăţeni tunisieni.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite