Un avion rusesc ar fi fost doborât de Turcia după ce i-ar fi violat spaţiul aerian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un Mig-29 rusesc ar fi fost doborât în Turcia
Un Mig-29 rusesc ar fi fost doborât în Turcia

Un avion rusesc ar fi fost doborât de forţele armate ale Turciei după ce acesta a intrat în spaţiul aerian al ţării, susţin rapoarte neconfirmate de oficiali.

Potrivit martorilor oculari, în Huraytan, nordul Turciei, s-a văzut o explozie puternică, în timp ce trei avioane de luptă survolau zona. Un jurnalist a postat pe Twitter informaţia că trei avioane turceşti au răspuns unui semnal „misterios“ ce provenea de la avioane Mig-29, care sunt folosite de forţele aeriene ruseşti.

Publicaţia britanică Express.co.uk a contactat Guvernul turc şi Armata rusă, dar nimeni nu a făcut niciun comentariu.

„Rapoarte neconfirmate spun că un avion rusesc a fost doborât după ce a intrat în spaţiul aerian turc“

„Interesant, avioane F-16 ale Forţelor Aeriene turceşti răspund unor semnale misterioase de la un Mig-29, aflat la graniţă cu transmiţătoarele oprite“

„Suburbiile Alep: Ammar tocmai a fost martorul unei explozii imense pe cer care a avut loc în timp ce 3 avioane de luptă survolau zona“

Aceste zvonuri vin pe fondul unor tensiuni dintre Vladimir Putin şi Occident şi doar la câteva zile după ce un alt bombardier rus a încălcat spaţiul aerian al Turciei, în provincia Hatay, aproape de graniţa cu Siria. Avioanele Turciei au escortat avionul rusesc până când acesta a reintrat în spaţiul aerian al Siriei.

Incursiunea a avut loc la finalul unei săptămâni de raiduri aeriene efectuate de Rusia în Siria, după ce Vladimir Putin a declarat război Statului Islamic.

Premierul turc Ahmet Davutoglu a declarat că intrarea Rusiei în conflictul sirian a escaladat criza şi că Moscova a recunoscut că un avion rusesc a intrat în spaţiul aerian al Turciei „din greşeală“. De asemenea, ambasadorul rus din Turcia a fost convocat la Ankara, notează Express.co.uk.

Oficialii turci au avertizat Moscova că va fi trasă la răspundere „pentru orice incident nedorit“ care ar putea avea loc pe viitor.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite