Trei soldaţi turci au fost răniţi într-un atac asupra unui autovehicul militar din apropierea staţiunii turistice Antalya

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile turce au anunţat că trei soldaţi au fost răniţi miercuri, în urma unui atac asupra unui autovehicul militar din apropierea staţiunii turistice Antalya, informează Reuters.

Nu este clar cine a orchestrat atacul, care a avut loc în regiunea Beldibi, situată de-a lungul coastei Mării Mediterane. De asemenea, Beldibi este o staţiune turistică cheie, cu zeci de hoteluri populare în rândul străinilor.

Militanţii kurzi vizează adeseori forţele de securitate turce. Însă, atacul ar putea să fie un răspuns al jihadiştilor Statului Islamic, care sunt de trei zile consecutive ţinta artileriei turce de peste frontiera siriană.

Turcia, stat membru NATO, se confruntă cu numeroase ameninţări. Ca membru al unei coaliţii conduse de Statele Unite se luptă cu Statul Islamic în Siria şi Irak. Însă, Erdogan a declarat război şi militanţilor PKK din sud-estul ţării, după ce un armistiţiu care a durat doi ani şi jumătate a eşuat în iulie 2015, ceea ce a dus la cele mai sângeroase violenţe între cele două tabere din anii ’90 încoace.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite