Trei soldaţi sirieni au fost ucişi într-un atac aerian turc în nordul Alepului. Încă şase au fost răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Avioanele forţelor aeriene turce au atacat marţi poziţiile armatei siriene în vecinătatea Alepului, a relatat agenţia siriană de ştiri SANA, citând  o sursă din comanda Forţelor Armate ale Republicii Arabe.

„Loviturile au fost efectuate în mai multe puncte din mediul rural”, a spus sursa. „În consecinţă, trei soldaţi au fost ucişi şi alţi şase au fost răniţi”.

Sursa a adăugat că „acţiunea agresivă a avut ca scop sprijinirea grupărilor teroriste pro-turce care se luptă acum cu armata siriană”. „Forţele noastre armate au răspuns la atacul inamicului”, a spus sursa. „Au atacat ţinte militare ale forţelor de ocupaţie şi formaţiuni marionete, distrugând unele dintre ele”. Acesta subliniază că „Forţele Armate siriene vor da un răspuns imediat pe toate fronturile la provocările părţii turce”.

Comandamentul sirian a transferat anterior întăriri militare şi vehicule blindate în nordul ţării pentru a respinge o posibilă agresiune turcă. 

Pe 2 iulie, preşedintele sirian Bashar al-Assad a acuzat conducerea turcă că încearcă „sub un pretext exagerat să justifice iminenta invazie a teritoriului sirian”. Potrivit acestuia, „acţiunile Ankarei reprezintă o încălcare gravă a dreptului internaţional şi a Cartei ONU, precum şi a principiilor bunei vecinătăţi”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite