Shin Beth a arestat trei membri ai unei celule din cadrul Jihadului islamic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Shin Beth, serviciul israelian de securitate internă, a anunţat duminică arestarea celor trei membri ai unei celule din cadrul grupării Jihadul Islamic, care ar fi planificat răpiri în zona de centru a Israelului, relatează AFP.

"O tentativă din partea (grupării) Jihadul Islamic de a răpi un militar sau un cetăţean israelian a fost dejucată de către forţe speciale din cadrul Shin Beth şi poliţiei. (Membrii) celulei au fost arestaţi la 1 ianuarie (...), la est de Kfar Saba", o localitate situată la nord-est de Tel Aviv, a precizat serviciul israelian de securitate internă într-un comunicat.

Doi membri din cadrul acestei celule sunt originari din oraşul palestinian Jenin, în Cisiordania, iar al treilea este un arab israelian rezident la Kalansua, în zona centrală a Israelului, se arată în comunicat.

În cadrul anchetei, alte opt persoane au fost arestate, în regiunea Jenin, precizează serviciul israelian, fără să ofere alte detalii.

Potrivit serviciului, suspecţii au încercat, fără succes, timp de două zile, la sfârşitul lui decembrie, să răpească cetăţeni israelieni - militari sau civili - în staţii de autobuz sau gări din zona centrală a Israelului.

Coarde, bandă adezivă, cagule, un cuţit japonez şi un pistol fals au fost găsite în maşina acestora.

Suspecţii au fost inculpaţi de către un tribunal din Lod.
 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite