Sere de legume pe acoperişul unor clădiri din Montréal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Seră pe acoperişul unei clădiri situate în zona comercială şi industrială din Montréa
Seră pe acoperişul unei clădiri situate în zona comercială şi industrială din Montréa

O fermă deasupra oraşului, mai exact pe acoperişul unei clădiri situate în zona comercială şi industrială: vinetele şi roşile bio cresc în Montréal, „în cea mai mare seră din lume aflată pe un acoperiş”.

Un cadru nu tocmai propice pentru cultura de legume, însă compania locală „Fermes Lufa” a creat aici o seră de culturi biologice fără precedent în întreaga lume.

Mare cât trei terenuri de fotbal, această seră, inaugurată oficial miercuri, se întinde pe o suprafaţă mai mare de 15.000 m2.

„Obiectivul întreprinderii a fost acela de a cultiva mâncare pe termen lung, în zona locuită de oameni”, afirmă pentru AFP Thibault Sorret, un purtător de cuvânt, în timp ce se află în faţa culturii de vinete uriaşe.

Noua seră este a cea cu numărul patru, dintr-un grup de sere create pe acoperişuri din Montréal. Cea construită în 2011 a costat mai mult de două milioane de dolari canadieni (1,3 milioane de euro) şi a fost prima de acest tip apărută în lume.

De atunci, concurenţii încep să preia modelul pe tot globul, un exemplu fiind compania americană „Gotham Greens”, care a creat opt sere pe acoperiş în New York, Chicago sau Denver, sau compania franceză „Nature Urbaine”, care prevede crearea unei sere pe acoperiş în Paris, în 2022.

Totodată, la Montréal, un supermarket oferă clienţilor începând cu 2017 legume bio înverzite, care cresc direct pe acoperiş, pentru a lupta împotriva gazelor cu efect de seră.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite