Scăderea cazurilor COVID-19 permite copiilor din Japonia să vorbească din nou în timpul mesei de prânz

0
0
FOTO Arhivă / Shutterstock
FOTO Arhivă / Shutterstock

După doi ani în care au mâncat în tăcere, copiii din Japonia au primit permisiunea de a discuta cu colegii lor de clasă în timpul prânzului, în condiţiile în care cazurile de COVID-19 în ţară continuă să scadă.

Copiilor li s-a impus tăcerea la masa de prânz pentru a nu răspândi virusul. Acum, în condiţiile în care cazurile covid scad, unele şcoli au renunţat la codul tăcerii, pe fondul îngrijorării că acesta afectează dezvoltarea socială şi educaţională a copiilor de doar şase ani.

Consiliul de învăţământ din Fukuoka, în vestul Japoniei, a declarat că ridică interdicţia de a purta conversaţii la prânz în şcolile primare şi gimnaziale, unde copiii mănâncă împreună în clasele lor, cu condiţia ca elevii să vorbească încet, potrivit The Guardian.

Totuşi, pupitrele copiilor vor fi orientate spre partea din faţă a clasei şi vor trebui să poarte o mască atunci când se vor alătura unui cor comun de „Itadakimasu", o expresie de mulţumire foarte răspândită, rostită înainte de a mânca.

„Mâncatul în tăcere a continuat mult timp", a declarat Kenji Tanaka, directorul unei şcoli primare, pentru Mainichi Shimbun. „Sper că orele fericite de prânz vor reveni în curând la şcoală".

Şi unii părinţi au fost mulţumiţi că cei mici vor putea acum să interacţioneze normal cu prietenii lor, dar sunt şi alţii care consideră că ridicarea acestei restricţii a fost făcută prematur:

„Copilul meu este obişnuit să mănânce în linişte şi sunt sigură că nu se simte singur, deoarece este cu familia sa când ajunge acasă", a declarat o mamă. „Mă îngrijorează posibilitatea unei infecţii, aşa că sper că vor continua să mănânce fără să vorbească”.

Guvernul a ridicat în martie măsurile de „cvasi-urgenţă" privind virusul pentru populaţia generală, inclusiv restricţiile privind mâncarea în aer liber. Astfel că presiunile pentru revenirea la normal, cresc.

De asemenea, oficialilor şcolari li se cere să aplice o abordare de bun simţ în ceea ce priveşte măştile în timpul lecţiilor de educaţie fizică, după ce temperaturile în creştere au declanşat o serie de cazuri de insolaţie în rândul copiilor cărora li s-a cerut să poarte feţe acoperite în timpul exerciţiilor.

Incidentele l-au determinat pe ministrul educaţiei, Shinsuke Suematsu, să îndemne profesorii să le permită copiilor să îşi scoată măştile atunci când merg spre şi de la şcoală şi în timpul lecţiilor de educaţie fizică.

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite