Regimul sirian a bombardat un spital din Alep. Cel puţin 20 de civili şi-au pierdut viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Războiul civil din Siria a produs până acum peste 270.000 de victime FOTO Arhivă/AFP
Războiul civil din Siria a produs până acum peste 270.000 de victime FOTO Arhivă/AFP

Cel puţin 20 de civili au fost ucişi, miercuri, în raiduri ale regimului sirian asupra unui spital şi unei clădiri rezidenţiale din Alep, relatează AFP.

Un dentist şi cinci membri ai familiei sale, printre care doi copii, se numără printre victimele raidurilor care au ţintit Spitalul Quds şi o clădire rezidenţială din apropiere, spun voluntarii din apărarea civilă siriană.

În urma bombardamentelor şi-ar fi pierdut viaţa şi singurul medic pediatru din cartierul al Sukkari, controlat de rebeli.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a confirmat că bombardamentele au fost efectuate de „avioane ale regimului” şi că printre morţi se numără doi paznici ai spitalului şi un doctor.

Imagini filmate de AFP au surprins spitalul grav afectat, echipele de intervenţie care transportau victimele în ambulanţe şi un bărbat plângând care căra un copil. Salvatorii au căutat victime sub dărâmături, mai scrie AFP.

Alţi 11 civili au fost ucişi în altă zonă din Alep, miercuri, însă presa oficială a pus aceste atacuri pe seama Frontului Al-Nusra, rebeli afiliaţi Al-Qaida. Tot miercuri, alţi cinci civili şi-au pierdut viaţa în alte zone din oraş.

Violenţa s-a intensificat în Alep în ultimele zile, după două luni de relativă linişte ce au urmat armistiţiului care a intrat în vigoare pe 27 februarie. Se estimează că peste 100 de civili şi-au pierdut viaţa, în bombardamente, de vineri.

Cândva cel mai important nod comercial al Sieiei, Alep a devenit, din 2012, principalul front de luptă între trupele lui Bashar al-Assad şi rebeli.

Se estimează că peste 270.000 de persoane şi-au pierdut viaţa, în Siria, şi alte câteva milioane au fost nevoite să se refugieze, de la începutul războiului civil.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite