Regele Thailandei este acuzat că deţine printr-un fond de investiţii compania care produce şi distribuie un vaccin anti-COVID-19 în ţara sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maha Vajiralongkorn, regele Thailandei FOTO Arhivă
Maha Vajiralongkorn, regele Thailandei FOTO Arhivă

Un opozant politic din Thailanda îl acuză pe regele Maha Vajiralongkorn că este acţionar al companiei care produce şi distribuie vaccinul anti-COVID-19 în regatul din Asia de Sud-Est.

Potrivit lui Thanathorn Juangroongruangkit, Guvernul thailandez gestionează greşit campania de vaccinare. Opozantul spune că aceasta depinde prea mult de Siam Bioscience, companie deţinută de Crown Property Bureau, fondul de investiţii al regelui Thailandei.

Siam Bioscience, care a primit o subvenţie guvernamentală de 600 de milioane de baht (20 de milioane de dolari) pentru a-şi dezvolta capacitatea de producţie, a convenit în octombrie să producă vaccinul anti-COVID-19 al grupului AstraZeneca/Oxford şi să îl distribuie atât pe plan intern, cât şi în Asia de Sud-Est.

Thanathorn susţine că acordul cu AstraZeneca nu este transparent, iar Siam Bioscience s-a bucurat de avantaj în mod nedrept pentru alte companii.

Pentru aceste declaraţii, opozantul riscă 15 ani de închisoare, fiind acuzat de guvern că a insultat şi defăimat monarhia.

Thanathorn se apără într-un interviu acordat Reuters. Politicianul spune că nu a formulat acuzaţii la adresa regelui şi că plângerea guvernului este motivată politic, urmărind să-l reducă la tăcere.

Siam Bioscience a refuzat să comenteze acuzaţiile lui Thanathorn. AstraZeneca/Oxford a procedat la fel.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite