Regele Juan Carlos a fost operat din nou la şold

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regele Spaniei, Juan Carlos, a fost operat din nou la şoldul drept joi seara la Madrid, din cauza unei luxaţii, a anunţat Casa Regală, la câteva zile după ce i-a fost pusă o proteză, în urma unei fracturi pe care a suferit-o în cursul unei expediţii de vânătoare de elefanţi în Botswana, relevă AFP.

Juan Carlos, în vârstă de 74 de ani, „a fost operat în această seară (joi) la Spitalul USP San Jose în urma unei luxaţii la şoldul drept, suferită (joi) după-amiază din cauza unei mişcări greşite", a anunţat Casa Regală într-un comunicat.

Suveranul „se recuperează în mod satisfăcător la spital, unde urmează să îşi petreacă noaptea", a adăugat aceeaşi sursă, notează Mediafax.

Regele a fost operat pentru prima dată la şoldul drept la 14 aprilie, la acelaşi spital, după ce a fost adus de urgenţă din Botswana, unde a suferit o fractură după ce a căzut. Medicii i-au pus, atunci, o proteză.

Expediția din Botswana a generat un scandal imens în Spania. Mulți l-au criticat pentru faptul că a aruncat foarte mulţi bani pe o distracţie plină de cruzime, când Spania este în plină recesiune, iar 4,75 milioane de oameni sunt şomeri.

Regele Juan Carlos a suferit mai multe intervenții chirurgicale în ultimii ani. A fost operat pentru o tumoră benignă la un plămân în mai 2010. În iunie 2011 a suferit o operație la genunchiul drept şi a fost supus unei intervenţii la nivelul tendonului lui Ahile, rupt în septembrie.

În noiembrie, regele a purtat ochelari de soare la o ceremonie oficială, pentru a ascunde o contuzie la ochi, pe care a suferit-o, potrivit purtătorului de cuvânt al Palatului regal, după ce s-a lovit de o uşă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite