Regele Arabiei Saudite cere, la începutul Ramadanului, să se pună capăt „crimelor odioase” din Gaza

0
Publicat:

Regele Salman al Arabiei Saudite a îndemnat comunitatea internaţională să pună capăt „crimelor odioase” comise în Fâşia Gaza, în mesajul său publicat pentru a marca începutul Ramadanului, notează AFP, scrie Agerpres.

Arabia Saudită FOTO: Shutterstock
Arabia Saudită FOTO: Shutterstock

Mesajul vine în calitate de gardian a două dintre cele mai sfinte locuri ale Islamului, regele Salman a mulţumit duminică pentru „binecuvântările acordate regatului Arabiei Saudite” şi a subliniat că războiul din Fâşia Gaza umbreşte luna de post care se deschide pentru musulmani.

„În timp ce asistăm la sosirea Ramadanului în acest an, inimile noastre sunt pline de tristeţe pentru suferinţa continuă a fraţilor noştri palestinieni confruntaţi cu o agresiune neîncetată”, a declarat suveranul.

„Îndemnăm comunitatea internaţională să-şi asume responsabilităţile pentru a pune capăt acestor crime odioase şi a garanta crearea unor coridoare sigure umanitare şi de ajutor”.

Fâşia Gaza are de a face cu o criză umanitară în creştere după cinci luni de război declanşat de atacurile fără precedent ale Hamas împotriva Israelului pe 7 octombrie care au făcut cel puţin 1.160 de morţi, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza unor surse oficiale israeliene.

Israelul a promis că va eradica mişcarea islamistă, iar armata sa a lansat o ofensivă care a dus până în prezent la pierderea vieții pentru 31.045 în Fâşia Gaza, majoritatea civili, potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas.

ONG-urile atenționează că doar o fracţiune din alimentele necesare pentru a satisface nevoile umanitare de bază ale populaţiei a fost autorizată să intre în Gaza de când Israelul blochează aproape complet orice acces la acesta.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite