Rebelii din Columbia eliberează un ostatic după 12 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operaţiunea de eliberare a unuia dintre cei mai vechi ostatici ai gherilei columbiene FARC, Pablo Emilio Moncayo, a reuşit, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Crucii Roşii internaţionale, precizând că el este într-o stare de sănătate bună, transmite Euronews.

După peste 12 ani de captivitate, sergentul Pablo Emilio Moncayo a fost predat în această după-amiază de către Forţele armate revoluţionare din Columbia, misiunii umanitare însărcinate să îl primească, a anunţat pentru presă Adolfo Beteta, purtător de cuvânt al CICR.

După ce el a fost predat, elicopterul pus la dispoziţie de Brazilia pentru a transporta fostul ostatic, identificat cu emblema Crucii Roşii, s-a îndreptat spre oraşul Florencia, unde este prevăzut ca Pablo Emilio Moncayo să îşi întâlnească familia, a adăugat acesta.

Pablo Emilio Moncayo, răpit în sudul ţării la 12 decembrie 1997, era unul dintre cei mai vechi ostatici ai gherilei.

Potrivit Euronews, un alt militar, Libio Jose Martinez, răpit la 21 decembrie 1997 şi tată al unui copil născut cu un an înaintea răpirii sale, deţine acelaşi trist record.

21 de militari şi poliţişti rămân ţinuţi ostatici de FARC, dintre care trei au petrecut peste 12 ani de captivitate. FARC au anunţat că eliberarea sa ar fi ultima punere în libertate a unor ostatici fără o contrapartidă din partea guvernului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite