Raiduri aeriene în peninsula Sinai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elicopterele militare egiptene au lansat ieri rachete asupra unor militanţi islamişti care ar fi atacat punctele de frontieră cu Israelul.

Douăzeci de militanţi au fost ucişi, a anunţat televiziunea egipteană de stat. Acest atac al armatei egiptene vine la trei zile după ce 16 militari egipteni care păzeau punctele de frontieră cu Israelul  au fost ucişi într-un atac atribuit unor militanţi islamişti, care au pătruns ulterior în Israel şi au fost anihilaţi.
Un oficial militar din Sinai a declarat pentru presă, sub protecţia anonimatului, că „20 de terorişti au fost ucişi într-o operaţiune lansată asupra satului Tumah".

Alţi oficiali din domeniul securităţii în Sinai au anunţat lovituri aeriene în apropiere de oraşul Sheikh Zuwayid, nu departe de sat. Este prima dată când armata egipteană organizează atacuri în Sinai după războiul cu Israelul, din 1973. Prezenţa militară egipteană în Sinai este limitată şi are nevoie de aprobarea Israelului. Tensiunile sunt mari în regiune unde extremiştii au devenit mai activi în ultimele luni, profitând de vidul de securitate creat după înlăturarea de la putere a preşedintelui Hosni Mubarak, anul trecut.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite